Du har inga varor i din kundvagn

Mål att vara ledande inom hållbart byggande

Beijer ska vara ledande inom hållbart byggande

Beijers byggvaruhus spelar en viktig roll för hantverkare. Engagemanget för sitt yrke är viktigt för att det ska speglas utåt. Med #byggbeijer lyfter vi medarbetare runt om i Sverige för att visa bredden på vår kompetens och samarbete.

Lyssna till några utav Beijers medarbetare som arbetar inom olika roller och olika på olika filialer genom vårt långa land. Möt Niklas och Marcus och hör dem berätta lite mer kring deras roller.
Just nu presenterar vi även Beijers ledningsgrupp en tid framöver som består av ledare som alla är nära och operativa i verksamheten och med stora Beijerhjärtan jobbar hårt för att driva Beijer framåt inom sina respektive områden. Först ut är Veronica, hör henne berätta lite om sin roll på Beijer.

Beijer utökar sitt hållbarhetsteam

Vi har som mål att vara nummer 1 inom hållbart byggande och har under många år jobbat hårt för att vara där vi är idag. Nu får Hållbarhetsteamet förstärkning i form av en ny kollega – Niklas Lövfors. Niklas kommer senast från Beijers dotterbolag Centro kakel och klinker AB, där han figurerat flera olika roller genom åren, senast som affärsutvecklare och miljöansvarig.

– Min första tid på Beijer har varit väldigt bra. Jag har fått en bra introduktion, men som alltid när man byter jobb så är det mycket nytt och mycket att sätta sig in i. Jag känner att jag nu börjar bli varm i kläderna och ser fram emot att kunna hjälpa våra säljare att hjälpa våra kunder att bygga hållbart.

– Min nya roll är koordinator i hållbart byggande. Det innebär att jag ska kommer att stötta vår säljorganisation gällande hållbart byggande och de frågor de får från kunderna gällande detta. Samt också så klart, arbeta tillsammans med mina kollegor i hållbarhetsteamet för att driva hållbarhetsarbetet framåt på Beijer.


BeijerNews


Balans mellan familj och arbetsliv

Möt Marcus Jälminger nyligen tillbaka i rollen som Demand Planner efter en tids föräldraledighet.

– Redan under arbetsintervjuerna nämnde jag min planerade föräldraledighet som skulle börja fyra månader efter mitt startdatum. Det var aldrig ett problem utan planerades runt den i stället. Beijer är mån om balansen mellan familj och arbetsliv, vilket märks väl. Min roll erbjuder stor flexibilitet vilket uppskattas när man ska hämta eller lämna från förskolan.

BeijerNews

Beijers Communcations Director förstår vikten av bra kommunikation

Veronica roll på Beijer:
- Jag ansvarar för företagskommunikationen på Beijer och det innebär att jag jobbar med allt ifrån internkommunikation, övergripande budskap, varumärke och kriskommunikation till employer branding och pressbearbetning. Kommunikation sker alltid på mottagarens villkor, så vårt arbete handlar mycket om att förstå, lära känna och bygga starka relationer med vår målgrupp - medarbetare, affärspartners och samhället i stort. Det är ett oerhört spännande och brett uppdrag, ingen dag är den andra lik.

Vad brinner du för och vad är din drivkraft?
- Jag har jobbat med kommunikation i hela mitt yrkesliv och har sett hur avgörande det kan vara för framgången i ett företag. Hur ett budskap tas emot beror på hur det kommuniceras. God kommunikation skapar tydlighet, ökar engagemanget och motivationen i en organisation och jag både brinner för och drivs av att hela tiden jobba för att förbättra och utveckla kommunikationsarbetet tillsammans med mina kollegor för att vi ska nå våra affärsmål.

BeijerNews