Du har inga varor i din kundvagn

Koordinator för hållbart byggande

Niklas Lövfors är koordinator i hållbart byggande. Han stöttar vår säljorganisation i hållbart byggande och med de frågor som kunderna ställer gällande detta. Han är självklart också en del av Hållbarhetsteamet och arbetar tillsammans med dem i alla hållbarhetsfrågor på Beijer.

Hur har den första tiden varit på Beijer?
– Min första tid på Beijer har varit väldigt bra. Jag har fått en bra introduktion, men som alltid när man byter jobb så är det mycket nytt och mycket att sätta sig in i. Men jag känner att jag nu börjar bli varm i kläderna och ser fram emot att kunna hjälpa våra säljare att i sin tur hjälpa våra kunder att bygga hållbart.

Vad ser du fram emot med rollen och vad tror du blir en utmaning?
– Det jag ser som en utmaning är också en av de saker jag ser fram emot. Hållbarhet är ett område där det händer väldigt mycket och vi ska se till att Beijer ligger i framkant. Att hjälpa våra kunder när t. ex. nya lagar och regler som påverkar dem träder i kraft är en utmaning, men också något jag ser fram emot att arbeta med.

BeijerNews

Efter en lång och trogen tjänst i branschen

Efter 44 år i branschen väljer Håkan Lindbladh att gå i pension. Det har varit 44 år av ständigt lärande med kunden i fokus, genom både hög- och lågkonjunktur. Nu är det istället Håkans fru, samt nära och kära som kommer få hans uppmärksamhet och vi tackar ödmjukast för alla de 18 år där Håkan var verksam filialchef för Beijer Karlskoga. Vi ber honom berätta mer om hur han ser tillbaka på sitt yrkesliv.

– Allt började med att Beijer köpte våra familjeföretag Bjelkes i Karlskoga och Kristinehamn hösten 2005. Steget från att vara egenföretagare till att jobba i ett storbolag var påfrestande, men också enormt utvecklande på många sätt. Jag har många minnen från den tiden och med facit i hand så har Beijer varit absolut rätt både för mig och för den verksamhet som de då tog över. 

Håkan reflekterar över sitt yrkesliv, och den resa både han och hans familjeföretag gjort genom åren. Med anor från 1936 hade familjeföretagen Bjelkes en stor plats i historien inom Bofors och Karlskogas utveckling under 1900-talet, något de kan fortsätta ha som en del av Beijer.

– Beijer har varit en bra arbetsgivare och med sin kompetenta personal kommer Beijer med säkerhet fortsätta vara nummer ett på orten en lång tid framöver. Jag vill också rikta ett stort tack till alla kollegor och önska er alla varmt lycka till i framtiden. Nu ser jag fram emot en tid med underhåll och förbättring av huset i Grebbestad. Det blir en ny, härlig resa för mig.

BeijerNews

Låg efterfrågan på gips

Under hösten har vi sett en låg efterfrågan på gips, vilket till stor del är drivet av ytterligare nedgång av nybyggnationer. Likt tidigare kvartal är el- och gaspriserna fortsatt låga och oron för en kraftig uppgång för energipriset är idag mindre, vilket är gynnsamt för producenterna, skriver vår Kategorichef Anton Johansson, i den senaste utgåvan av Beijer Byggmaterials Branschrapport.

I den fjärde utgåvan kan du läsa mer om vår syn på marknadssituationen gällande tungt byggmaterial, men också detaljerad information och prognoser gällande alla våra större kategorier.

Klicka för att komma till rapporten!

BeijerNews