Du har inga varor i din kundvagn

Beijer i Frölunda

Hör John Howard berätta om sina (oplanerade) 33 år på Beijer Byggmaterial.

”Ägaren för bygghandeln var helt fantastisk och var en stor faktor till att jag fastnade”

John Howard började jobba på bygghandeln som idag är Beijer Frölunda samma år som Tommy Nilsson vann melodifestivalen i Globen: 1989. Egentligen skulle han bli brandman, men ett tillfälligt sommarjobb blev permanent. 33 år senare arbetar han fortfarande kvar. Idag i rollen som proffssäljare.

Hej John! Hur hamnade du inom bygghandeln?
– Planen från början var att bli brandman. Jag var på Brandstationen och pratade med dem och skulle börja en utbildning efter sommaren. Bredvid brandstationen låg en bygghandel som sökte personal och jag behövde ju då ett sommarjobb. Ägaren för bygghandeln var helt fantastisk och var en stor faktor till att jag fastnade. 33 år senare är jag fortfarande kvar på samma bygghandel, som idag är Beijer Frölunda.

Vilka roller har du provat på?
– Oj! Jag har testat det mesta: chaufför, lagerarbetare, lagerchef, butiksanställd, butiksansvarig, säljare och proffssäljare. Idag är jag proffssäljare med stort kundansvar.

Vad är den största skillnaden och förflyttningen i branschen under de här åren?
– Den största och mest påtagliga förändringen jag kan se är att många små aktörer har försvunnit från marknaden. Leverantörsledet blir mindre och mindre men med ett större utbud. Kundsegmentet för vår anläggning är ungefär samma som för 30 år sedan. Tycker inte att kunderna förändrat sitt köpbeteende nämnvärt, förutom att en digitalisering skett av vissa tjänster.

Varför har du stannat kvar på Beijer i 33 år?
– Jag lärde mig något nytt varje dag och på det sättet var det väldigt utvecklande. Och det fortsätter jag att göra. Det kommer hela tiden nya produkter och nya, utvecklade sätt att bygga vilket gör att jag måste utmana mig själv och lära mig mer och nya saker. Under åren har jag byggt upp en kunskapsbank som är värdefull för kunderna, och genom det får jag bekräftelse. Det gör att man trivs med sitt jobb.


Beijer i Frölunda