Du har inga varor i din kundvagn

Återbrukat byggmaterial - del av framtidens byggmaterialhandel

BeijerNews

För Beijer är det en självklarhet att återbrukat byggmaterial kommer vara en del av framtidens byggmaterialhandel. Sedan flera år tillbaka har vårt systerbolag STARK Danmark arbetat med sitt återbrukskoncept Gentræ vilket inspirerat oss och blivit ett startskott för att expandera vårt eget återbruksarbete. Vi har flera goda exempel på hur arbetet med återbrukat material nu sprider sig till fler filialer och regioner.

Ett av dom är Beijer Bandhagen där man etablerat en relation med Yrkesgymnasiet i Huddinge. Lars Jansson, filialchef, berättar hur de sedan en tid tillbaka ställt undan material som utgått eller på något sätt blivit skadat – givetvis med syftet att kunna återbruka materialet.

Lars fortsätter; även om materialet inte går att sälja är det fullt dugligt att bygga med i övningssyfte och det kommer väl till användning för framtidens generation av hantverkare.

- Jag blir så stolt över engagemanget för cirkularitet inom Beijer och tycker det är fantastiskt kul att se lokala samarbeten som detta möjliggöra att materialet får en andra chans, säger Alexandra Rosenqvist, hållbarhetschef på Beijer.

På bilderna ser vi Magnus Gustafsson, säljchef i Bandhagen tillsammans med Joacim Sjöblom från Yrkesgymnasiet i Huddinge och John Liljeberg, lagerchef i Bandhagen tillsammans med chauffören Krister.

BeijerNews

Beijer Bandhagen