Du har inga varor i din kundvagn

Beijer i Skövde

Hör Marina Andersson berätta om varför hon stannade så många år på Beijer Byggmaterial.

”Jag trivs lika bra nu som när jag började, 1976”

Beijers historia sträcker sig tillbaka ända till 1866 då handelsföretaget Firma G Beijer grundades i Malmö. I decennium efter decennium har Beijer Byggmaterial levererat kvalitet tack vare vår otroliga personal. Varje år växer vi med nya engagerade medarbetare, men det är också många som varit med oss länge. En av dem är Marina Andersson.

Marina började på Beijer i Skövde, då kallat Lorentzons byggvaror, den 15 november 1976. Över 40 år senare arbetar hon fortfarande kvar och trivs lika bra nu som då.

Hej Marina! Hur hamnade du inom bygghandeln?
– Det var min brors flickvän som fick in mig i bygghandeln. Hon skulle vara mammaledig och frågande om inte jag kunde ta hennes plats under tiden, så det var egentligen en ren slump. Tanken var att jag skulle läsa vidare efter gymnasiet, men jag trivdes så bra att jag stannade.

Vilka roller har du provat på?
– Min första arbetsuppgift var att jobba inne på kontoret. Senare så satt jag i växeln, på den tiden när det sköttes manuellt för att till sist gå över till att arbeta i butik och kassan. Idag står jag i kassan, tar hand om kunder och springer omkring i butiken, med allt vad det innebär.

Vad är den största skillnaden och förflyttningen i branschen under de här åren?
– Ja, givetvis har det hänt mycket sen jag började för 46 år sedan. Anläggningen har byggts om och förnyats en del genom åren om och på den tiden när jag började sköttes allt manuellt, så det var mycket papper och pärmar. Vi satt och handskrev följesedlar till våra kunder. Allt administrativt går väldigt mycket smidigare nu när det är digitaliserat. I övrigt skulle jag säga att vi har ungefär samma kundsegment i hos oss i anläggningen – så det har inte förändrats så mycket.

Vad är anledningen till att du stannat kvar i snart 50 år?
– Det är för att jag alltid trivts så bra på jobbet! Det är kombination av kunderna, kollegorna och mina arbetsuppgifter som gör det!


Beijer i Skövde